Cumartesi , 27 Nisan 2024
Anasayfa » Solar Haberler » Güneş Enerjisi Sistemleri Çeşitleri

Güneş Enerjisi Sistemleri Çeşitleri

Güneş Enerjisi Sistemleri

Güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde etmek son yıllarda artan teşvikler nedeniyle oldukça popüler bir konu halini almıştır. Bu nedenle bir çok kişi hali hazırda başvuruları devam eden teşvikleri alabilmek için bu sektöre adım atarak yeni bir sektörün gelişmesini sağlayıcı durumlar yaratmıştır. Güneş Enerjisi Sistemleri Çeşitleri örnekleri ve kar oranları değişkenlik gösterse de genel olarak bütçenize en uygun olan seçmek genelde ergonomik kullanım en önemli konsept olmaktadır çoğu zaman ama yazımızda türleri sizler için açıklıyoruz.

Güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren sistemlerde gerekli olan güneş hücreleri, akü, evirici ve diğer bağlantı ürünleri gibi bir çok materyal vardır ve bunların temin edilmesi, yüzde 15 verimlilik sağlayan bu sistemi çalıştırmaktadır. Son zamanlarda hidrojen kullanılarak verimliliğin yüzde 55′e çıktığı görülmektedir.

gunes1-640x320 Güneş Enerjisi Sistemleri Çeşitleri

Bu şartlar altında daha mantıklı bir seçim haline gelen güneş enerjisi sistemleri, fotovolvatik sistem, galvanik sistem, statik alüminyum, krom nikel, basınçlı sistem, merkezi sistem  ve vakum tüplü krom nikel sistemler olarak kullanılabilir.

Güneş Enerjisinden Ne Zaman Kar Edilir?

Güneş enerjisinin kurulum maliyetinin yüksek olması, bir çok kişiye geri adım attırmıştır. Peki bu sistemin hiç bir avantajı yok mu diyenler için, kar etme durumunun ne zaman olacağının hesaplanması gerekir.

Güneş enerjisi sisteminin kurulum maliyeti ortalama olarak 5 bin liradan başlar ve sistemin büyüklüğüne göre değişir. Bu maliyetin karşılığını alabilmek için, elde ettiğiniz enerjiyi mutlaka akülere depo etmeniz gerekmektedir. Depolanan enerjiyi elektriksiz günlerinizde kullanabilirsiniz. Elektriksiz olmadığınız zamanlarda da, faydalanabileceğiniz enerjiyi kullanabilirsiniz. Hatta dilerseniz fazla enerjiyi şebekeye aktararak, kazanç bile sağlayabilirsiniz.

Yani bu durumdan elde ettiğiniz kar, daha az elektrik faturası ödemenizi sağlayacaktır. Bu durumda en çok faydalanabileceğiniz özellik, elektrik kesintisi yaşandığı durumlarda hemen akünüz devreye girerek, karanlıkta kalma ihtimalinizin olmayacağıdır.

gunes-2-630x480 Güneş Enerjisi Sistemleri Çeşitleri

Güneş Enerjisi Nerelerde Kullanılır?

Güneş enerjisi özellikle güneş ışığının yoğun olduğu bölgelerde iyi bir şekilde verim sağlar. Güneşli gün sayısının fazla olduğu bölgelerde, bir yıl boyunca kullanılabilir. Ülkemizin güneşlenme süresi 10 aydır. Yani bir yıl içerisinde  neredeyse tüm elektrik ihtiyacınızı güneşten elde ettiğiniz enerjiyle sağlayabilirsiniz.

Bireysel kullanım için yani müstakil kullanımlarda güneş enerjisinden elde edilen elektrik kullanmak çok daha karlıdır. Bu nedenle siz de tercih ederseniz, ortalama 5 yılda maliyetlerin azaldığına tanık olabilirsiniz. Elektrik enerjisinin kullanıldığı her yerde güneş enerjisinden faydalanılabilir ve bunun üzerine hidrojen kullanılırsanız daha fazla verim elde edersiniz.

Verimlilik sonrası, ihtiyacınız olan tasarruflu bir enerji sarfiyatının yanında, ekonomik bir şekilde doğaya dost bir tüketim yapmanın da avantajını doyasıya yaşarsınız.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>