Cumartesi , 4 Mayıs 2024
Anasayfa » Solar Haberler » 50,000 Öğrenci Diyarbakır Güneş Evi’nde

50,000 Öğrenci Diyarbakır Güneş Evi’nde

 

diyarbakir-günes-evi-1024x576 50,000 Öğrenci Diyarbakır Güneş Evi'nde

6 yıl evvel Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığıyla Sümerpark içerisinde 6 yıl önce oluşturulan güneş evi projesi güneş panellerinden elde edilen kullanılabilir elektrik ile evin ısınma, soğutma ve aydınlatma gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Güneş Evi ve Parkı yetkilisi Mehmet Gündüz güneş evi projesinin doğayla ne kadar barışık bir proje olduğu her fırsatta vurgularken aynı zamanda teknik bilgiler de vermekten kaçınmıyor. Gündüz yaz aylarında yatay konumda yerleştirilmiş güneş panellerinden kış aylarında ise dikey durumdaki panellerden daha iyi veirm alındığını ve toplamda ortalama 1.62watt enerji üretebildiklerini belirtiyor. Evde 3.88 kilowatt kurulu gücün yardımıyla elde edilen enerji  yapılan iyileştirmeler sonrasında evin kendi içindeki temel ihtiyaçlarından daha fazla elektrik ürettiği için evin artık ürettiği enerjiyi satma şansına sahip olduğunu ve bunun gerçekleşmesi için gerekli kurumlarla iletişim halinde olduklarını da belirtiyor Gündüz.

Projenin asıl hedefinin öğrencilere ve bilinçli nesillere tasarruflu elektrik kullanmayı ve yenilebilir enerji kaynaklarının ne denli önemli olduğunu vurgulamaya çalıştıkları olduğunu belirten yetkililer şu ana kadar 50000 bilinçli öğrenciye hizmet verilerek sistemin faydalarını anlattıklarını da övünerek belirtiyorlar.



Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>