Çarşamba , 24 Nisan 2024
Anasayfa » Solar Haberler » 10,000 Yeşil Ev için Nilüfer Belediyesi Başkanı Bozbey Müjdesi

10,000 Yeşil Ev için Nilüfer Belediyesi Başkanı Bozbey Müjdesi

bozbey-nilüfer-belediyesi1 10,000 Yeşil Ev için Nilüfer Belediyesi Başkanı Bozbey Müjdesi

Çevreci hareketleriyle sürekli göz önünde olan belediyelerimizden bir tanesi de Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Belediye başkanı Mustafa Bozbey her zaman çevreyi ve doğal hayatı koruma ve Yeşillendirme çalışmalarıyla her zaman göz önünde olan bir belediye başkanı.Dahil olduğu tüm projelerde sürdürülebilir enerji kaynaklarını kullanmaya teşvik eden örnek belediye başkanlarımızdan biri olan Bozbey Nilüfer Belediyesinde 120,000 metrekare Yaklaşan kullanılabilir bisiklet sürüş parkurları oluşturduklarını belirtti.


Birincil amaçlarından bir tanesi çevreye zarar veren ve küresel ısınmaya sebep olan karbon gazı salınımını mümkün olan en az seviyelere kadar düşürmek olduğunu açıkladı. Karbon gazı salınımını azaltmak için sadece insanları teşvik etmekle kalmayıp aynı zamanda da çevreci ve alternatif enerji üretimini destekleyen projeleri organize eden Bozbey çalışmaya başladıkları bir kaç projeden daha bahsetti. Geçtiğimiz günlerde yeni bir çevrecilik girişimde daha bulunan Bozbey 2020 ye kadar olan hedeflerinden birkaç tanesini paylaştı.

Bunlardan birkaç tanesi kırsal kesimlerde organize edilecek karbonsuz köy yerleşim merkezleri, kuracak enerji kooperatifleri ve 10.000 gibi çok yüksek bir sayı iddiası bulunan yeşil evler kurulumları üzerine gideceklerini açıklayan Bozbey başı geçen yeşil evler projesinde kullanılacak elektriğin 100′de 100′ün rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji ve alternatif enerji kaynaklarından elde edileceğini gururla açıkladı ve bu çalışmanın sonucunda 2020 senesine vardığımızda projenin başlangıç senesi olan 2013 senesinden 17,000 ton daha az karbondioksit salınımı yapılacağını iddia etti.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>